fbpx

Lapsi-vanhempi ”koris”

MIten lapsi-vanhempi "koris alkoi?

Kolmen lapsen isänä ja liikunnan ammattilaisena, lasteni ollessa pieniä, halusin tarjota heille mahdollisuuden innostua liikunnasta. Perheen yhteiset liikuntahetket olivat päivittäisiä, mutta halusin tarjota myös mahdollisuutta tutustua ryhmässä toimimiseen sekä ohjeiden kuuntelemisen opetteluun valmentajan johdolla. Vein lapseni 2-vuotiaana "liikkariin", johon lapseni piti jättää yksinään. Lapseni ei aina suostunut jäämään ja itku tuli usein, kun häntä saliin jätin. Mietin, että liikunnan pitää olla positiivinen kokemus lapselle ja tästä alkoi lapsi-vanhempi "koriksen" suunnittelu.

Olen ollut vuosikymmenen kehittämässä toimintamallia, jossa lapsi on keskiössä: tavoitteena on kolme "hoota", hiki, hengästyminen ja hymy (=ilo). Näiden toteutumiseen suuri rooli on valmentajalla, valmentajamme ovat liikunnan- ja lasten kanssa toimimisen ammattilaisia (liikunnanohjaajia, lastentarhanopettajia jne.), jotka ovat käyneet oman Star Sport-valmentajakoulutuksen läpi ja näin saaneet koulutuksen omaan metodiimme.

Yhtenä isona tavoitteenamme on antaa perheille mahdollisuus tutustua toimintaamme maksuttomilla kursseillamme. Kaikki kurssilaiset saavat "kaupon päälle oman pallon! Ja kurssin jälkeen on hyvä päättää onko toiminta sellaista missä haluaa olla mukana. Vakioryhmät alkavat syyskuussa ja niihin voi tulla mukaan niin kauan kuin paikkoja on jäljellä.

-------------------

Eli mistä lapsi-vanhempi "koriksessa" on kyse?

  • Pääset liikkumaan oman lapsesi kanssa
  • Opettelemme perusmotorisia taitoja houkuttelevien leikkien ja ratojen avulla
  • Saat lapsesi kanssa hyvän harrastuksen ja uusia ystäviä (ja sinä tutustut saman ikäisten lastenvanhempiin)
  • Lapsesi saa hyvän pohjan liikunnalliselle elämäntavalle
  • Lupaamme "Kolme Hoota" = hauskanpito, hengästyminen ja hiki jokaisessa harjoituksessa!

Ryhmien ikärajat ovat ohjeellisia, jos lapsesi on rohkea 4-vuotias, ilmoittaudu 4-6 vuotiaiden ryhmään, hieman arempi 4-vuotias kannataa ilmoittaa 2-4 vuotiaiden ryhmään. Ryhmiä voi myös vaihtaa kauden aikana, lapsen kehityksen mukaan.

Nämä ryhmät ovat sinulle ja lapsellesi, jos haluat mukavan harrastuksen, ilman ulkopuolisen asettamia tavoitteita!

Lapsi-vanhempi "koriksen maksuttomilla kursseilla ja vakioryhmissä on ollut mukana yli 1000 lasta vanhempineen nauttimassa liikunnan riemusta!

Petri Selkee
Lapsi-vanhempi "koriksen" kehittäjä
045-8558 618
petri.selkee@starbasket.fi